MSU
Kontakta MSU

2019-10-17

MSU - Medicinarnas sexualupplysning
Norrlands universitetssjukhus
901 85 Umeå

E-post:

Org.nr.: 894003-6521

1
1

Ekonomiskt stöd

Det har jobbats och jobbas aktivt med att skaffa ekonomiskt stöd till MSU. Vår norska motsvarighet MSO (finns i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø) mottar varje år ekonomiskt stöd från bl.a. Statens Helsetilsyn, och det brukar samlat röra sig om mellan 1.000.000 - 1.500.000 norska kronor.

Ett centralt problem för MSU är själva rekryteringen av läkarstudenterna och sen att bibehålla dem. Lösningen på rekryteringsproblematiken är av samma lyckade modell som använts i Norge, nämligen att erbjuda någon form av arvode/ersättning. Vår systerorganisation i Norge har avtal om regelbunden undervisning inom kommunerna, och det är inte utan grund att de nu har existerat i över 30 år.

Vi hoppas upprätthålla en konstruktiv dialog med politiker och andra makthavande, så att MSU kan hålla igång sin verksamhet och jobba för ett bättre samhälle. Det förefaller naturligt för MSU att samarbeta med kommunerna i Västerbotten, Landsting, Socialstyrelsen, Ungdomsmottagningarna, Hud- och STD-kliniken NUS, Sexologiskt Centrum NUS, Institutionen för folkhälsa NUS, RFSL, RFSU, m.fl.. I fortsättningen kommer vi även att försöka etablera MSU på de andra universitetsorterna i Sverige.


Nyheter:

Positivt med nintedanib vid fler typer av lungfibros

Nervceller tycks ha nyckelroll för längre liv

Positivt resultat efter statiner till barn med FH

Överlevnaden i myelom blir bara bättre

Nej till genterapi mot ögonsjukdom

Kylbehandling studerad vid svår form av hjärtstopp

Risk för lungpropp kan finnas kvar längre än man trott

Individuell genterapi snabbutvecklad i USA

Stöd för att renovera ratade donatorlungor

Omogen testikelvävnad kan ge spermier
© MSU 2019